top of page
תמונת הסופר/תהילה נוה

הנתונים המפתיעים (והלא מפתיעים) על דכאון לאחר לידה בתקופת הקורונה

עודכן: 7 במרץ 2022

השבוע שמעתי נתון שמצד אחד הימם אותי, מצד שני לא הייתי מופתעת. נתוני דיכאון לאחר לידה, כפי שדיווחו נשים בשאלון אנונימי שאיפשר לדבר ולדווח בכנות.

הנתונים, כפי שהכרתי אותם, דיברו עד 15%-10% מכלל היולדות וכעת, בתקופת הקורונה, מדובר על 35%!!! בקרב הנשים היהודיות בישראל. (ד"ר רינה בינה- חוקרת ופסיכותרפיסטית)


אז כן, אנחנו עצובות יותר, קשיי ההסתגלות גדולים יותר ואנחנו חוות קושי, יותר מבעבר.

בחרתי עבורכן את שמונה הסיבות הכי נפוצות לעצבות ש"חוגגת"...

אל תשארי לבד עם הכעס והעצב. טפלי גם בעצמך, לא רק בתינוק. זה ייתן לך אויר לנשימה....


1. הראשון, והבולט ביותר. אנחנו עייפות. יש מה להוסיף על זה?

2. אנחנו לא בטוחות שאנחנו לגמרי נורמליות, פייר תחושה שאנחנו יצאנו מאיזון.

3. אף אחד לא מבין אותנו. הבעל משתדל, אבל אין לו מושג. לחברות יש ילדים גדולים יותר, או שהן לא אמהות עדיין, ואנחנו מרגישות הכי לבד בעולם. ולא, התינוק הקטן לא מצליח להפיג את הבדידות, בעיקר בלילה, כשכל כך חשוך וקר, ואנחנו קמות להניק בסלון. לבד.

4. אנחנו לא באמת יודעות מה לעשות עם הבכי שלו. אין לנו שמץ של מושג למה הוא בוכה, אז איך אנחנו יכולות להרגיע אותו? מרוב שהוא בוכה, גם אנחנו בוכות (אולי זה מדבק?)

5. להניק זה קשה. כי לא להניק זה קשה

6. יש לנו נפילת מתח. אחרי האירוע העצום והמרגש הזה, שבו ילדנו אחרי כל כך הרבה תכנונים וציפייה, זה פתאום מרגיש שהשיא מאחורינו.

7. אין לנו שנייה לנשום. ללכת לשירותים, להתקלח, להתאפר. ונניח לרגע את ערימות הכביסה עם עשרות הפריטים הקטנים שעדיין מחכים על הספה בצד.

8. אנחנו מפחדות. שאין לנו מספיק חלב, שהתינוק לא מרגיש טוב, שהתפרים לא סתם כואבים אלא מזוהמים, מהמקלחת הראשונה, מלהרים אותו, מזה שלא מספיק חם בחדר. כל כך הרבה דברים.....


#הידולה מלווה נשים לאחר לידה ובתהליכי עיבוד חווית לידה



בתמונה, רגעים שבהם הרגשתי לבד, על צוק רגשי

14 צפיות0 תגובות

Comentarios


bottom of page